tiistai 2. huhtikuuta 2019

Lapsen kanssa: Sea life ja Tropicario

Kävimme muutama viikko sitten koko perheen voimin Helsingissä Sea lifessa ja Tropicariossa. Tyttö pitää paljon kaloista ja on kiinnostunut käärmeistäkin (hui), joten nähtävyydet oli helppo valita kun muuten ollaan kierretty parissa ihan normaalissa eläintarhassa.

Sea life


Sea lifessa pääsee tutustumaan merenalaiseen maailmaan ja katselemaan kauniita kaloja, meduusoja, haita jne. Paikka ei ole mikään kovin suuri, mutta siellä saa kuitenkin hyvin ajan kulumaan, jos vaan on kiinostunut merenalaisesta maailmasta. Meidän tytöllä oli sen verran kiire koko ajan akvaariosta toiseen, ettei kiertämisessä mennyt kovinkaan kauaa kun sinkoiltiin sinne tänne. :D Eniten aikaa hän halusi viettää haialtaalla, jossa oli akvaarion ali menevä tunneli ja pääsi katsomaan kun pienet hait uivat aivan pään yläpuolella.


Maaliskuussa oli juuri menossa Jawsome sharks -tapahtuma, jossa lapsi pääsi etsimään altaista haiputkia ja kun oli löytänyt kaikki sai muistoksi onnistumisesta tarran ja diplomin. Sea lifen nettisivujen mukaan tapahtumaan sisältyi myös muuta puuhaa lapsille, joita ei kuitenkaan ollut juuri käyntihetkellämme.

Ollaan mieheni kanssa käyty täällä kerran aikaisemmin, muistaakseni seurustelumme ensimmäisenä vuonna, joten siitä on vierähtänyt jo tovi, mutta paikka ei ole muuttunut vaikka vuosia on kulunutkin. Oli omasta mielestänikin mielenkiintoista käydä täällä taas pitkästä aikaa.


Tropicario


Tropicario on yksi omista lempparikohteista Helsingissä. Siellä pääsee tutustumaan kaikenlaisiin käärmeisiin, on pieniä ja suuria. Myös muutamia liskoja ja hämähäkkejä löytyy, sekä kaimaani, alligaattori ja yksi lintu jota en juuri nyt muista.

Ollaan miehen kanssa käyty täällä monta kertaa yhteisen taipaleemme aikana, enkä vieläkään ole siihen paikkaan kyllästynyt. Käärmeitä on ihan kiva katsella ja ihmetellä, nimenomaan lasin takaa. Varsinkin kun kyseessä ei ole mitään ihan perus käärmeitä.

Tyttö nautti kyllä silmittömästi vierailusta matelijatalossa, eikä pelännyt käärmeitä tippaakaan. Sen sijaan paikassa olevaa lintua kyllä pelkäsi, kun lintu koputti nokallaan lasiin. :D Alligaattorin nähdessään oli vahvasti sitä mieltä että menee ratsastamaan sen kanssa, vanhemmat olivat vähän toista mieltä, jos pitäydytään kuitenkin hepoissa. Kovasti vierailun jälkeen muistuttelimme tyttöä, ettei käärmeisiin kuitenkaan mennä koskaan koskemaan tai muutenkaan lähestytä, jos sellaisen näkee.

Suosittelen kyllä käyntiä kyseisessä paikassa, mikäli ei ole siellä ennen käynyt ja mielenkiinto heräsi. On käymisen arvoinen paikka.

Mitkä on teidän lemppari nähtävyyksiänne joissa olette perheenne kanssa käyneet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuvailua: Öttömänkiäiset