perjantai 20. joulukuuta 2019

Kauhua pimeisiin iltoihin

Rakastan itse kauhu/jännitysleffoja ja -sarjoja yli kaiken ja telkkarista taitaa tullakin katsottua eniten niitä. Paljon olen ostanut suoraan dvd:nä ja joitain olen katsonut enimmäkseen Netflixin kautta. Netflix on muutenkin se paikka josta löytyy aina jotain katsottavaa.

Tässä on muutamia kauhu/jännityssarjoja, joista pidän todella paljon, syystä tai toisesta.


The haunting of hill house


The haunting of hill house (2018-) on yksi parhaimmista kauhusarjoista joita olen nähnyt. Tämä kyseinen sarja löytyy Netflixistä ja onkin Netflixin omaa tuotantoa.

Sarjassa perhe muuttaa vanhaan kartanoon aikomuksenaan kunnostaa taloa ja myydä se taas eteenpäin. Pian talo alkaa riivata perheen lapsia ja lopulta myös aikuisia. Sarjassa nähdään miten tapahtumat vaikuttavat heidän koko loppu elämäänsä ja muovaavat paljon hahmojen luonteita.

Tässä sarjassa omassakin selässä meni kylmiä väreitä ja ilmassa oli koko ajan pientä jännitystä, mitä ei läheskään aina itselleni tapahdu. Onnekseni sarjasta on ensi vuonna tulossa toinen kausi, odotan innolla, mitä toinen kausi tuo tullessaan.


The walking dead


Rakastan yli kaiken myös zombi sarjoja ja The walking dead (2010-) onkin yksi lemppareitani.
Sarjassa joukko ihmisiä yrittää pärjätä uudessa maailmassa zombiapocalypsin jälkeen, mutta joukolle vaarallisempia ovat muut ihmiset, mitä zombit.

Sarjan ekat kaudet ovat ihan huippuhyviä, mutta mitä enemmän kausia katsoo, sitä enemmän ne alkavat toistaa itseään. Mukana ei niinkään ole enää zombeja, vaan aina uusi pahisjoukko, joka yrittää tuhota Rickin porukan ja pikku hiljaa alkuperäinen porukka alkaakin korvautua uusilla hahmoilla.


Fear the walking dead


Fear the walking dead (2015-) pohjautuu Walking deadiin, tässä sarjassa seurataan tapahtumia aivan alusta asti ja päästään seuraamaan koko zombiepidemian alkutaipaleita. Lisäksi sarjassa törmätään myös Walking deadin hahmoihin. Sarjassa seurataan paria perhettä, jotka yrittävät löytää itselleen turvapaikan. Sarja ei yllä ihan Walking deadin tasolle, mutta ei tämä kuitenkaan huono ole.


Slasher 


Slasher (2016-) Netflixin oma kauhusarja, joka luonnollisestikin löytyy Netflixistä. Sarja on todella raaka ja se onkin K18. Jokaisessa kaudessa on oma uusi kauhutarinansa ja murhaajansa.
1. kaudessa Sarah muuttaa takaisin kaupunkiin, jossa hänen vanhempansa murhattiin vuosia sitten Halloweenina. Sarahin muuton jälkeen kaupungissa alkaa tapahtua samanlaisia murhia uudelleen.
2. kaudessa kesäleirin ohjaajat salasivat tekemänsä murhan vuosia sitten, nyt he päättävät palata rikospaikalle, mutta huomaavat pian olevansa itse murhien kohteena.
3. kaudessa Kit on murhaajan takaa-ajamana, eivätkä naapurit auta häntä ja murhaaja saa hänet kiinni. Tasan vuosi myöhemmin alkaa murhien sarja, uhrit ovat kaikki jollain tavalla kytköksissä Kitiin tai hänen murhaansa.


Z nation


Z nation (2014-2018), huhhuh. Sarja on niin huono, että se on yksinkertaisesti vain hyvä ja koukuttava. Katsoin sarjan kokonaisuudessaan Netflixin kautta ja kaikki viisi kautta löytyvät sieltä edelleen.

Z nation on zombisarja täynnä huumoria ja aivan pöhköjä kohtauksia. En ymmärrä mikä tässä sarjassa piti otteessaan, mutta katsoimme miehen kanssa sen kaikki kaudet innolla alusta loppuun asti. Tämä ei todellakaan ole sieltä tavallisimmasta päästä, vaan mukaan on ujutettu zombikuiskaaja, puhuvia zombeja ja mitä vielä.


Scream


Scream (2015-) on Netflixin oma kasvatti. Sarjassa lukiolaistyttö murhataan ja pian vaarassa ovat muutkin Lakewoodin asukkaat, erityisesti joukko teinejä, joihin murhaaja on yhteydessä. Heillä onkin villejä teorioita murhaajan henkilöllisyydestä.

Jenkeissä sarjasta on ilmestynyt jo toinen kausi, jota ei kuitenkaan ole esitetty vielä Suomessa. Odotan innolla että pääsen jatkamaan tätä koukuttavaa sarjaa.


Supernatural


Supernatural (2005-2019) kertoo kahdesta veljeksestä, jotka jahtaavat paranormaaleja olentoja, aivan kuten vanhempansakin. Kausien edetessä myös tehtävät alkavat vaikeutua, kun vastassa on itse helvetin kuningas.

Supernatural on aivan huippu sarja. Olemme katsoneet kaikki jaksot yhdessä mieheni kanssa ja sarja onkin katsottu viimeistä kautta lukuunottamatta kokonaan. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, kuten myös tämäkin. Jaksot ovat suunniteltu hyvin, eikä niissä voi välttyä naurultakaan.


The mist


The mist (2017) on myöskin Netflixin omaa tuotantoa.
Pikkukaupungin ylle laskeutuu usva, joka kätkee sisälleen tappavia olentoja. Kaupunkilaisten on pysyttävä kaukana usvasta, tai paluuta ei ole.

Pidin paljon tästä sarjasta, mutta harmikseni sille ei ole tulossa jatkoa. Sarja lopetettiin tyhmästi ja en varmasti ole ainoa, joka olisi halunnut saada sarjalle myös toisen kauden.


V wars


V wars (2019-) on Netflixin uusi sarja, josta on juuri ilmestynyt ensimmäinen kausi.
Olen katsonut tätä nyt lasten mentyä nukkumaan ja täytyy sanoa, että sarja on huippuhyvä, puhumattakaan ihanasta Ian Somerhalderista.

Luther ja Michael saavat tutkimusasemalla tartunnan, muutaman päivän karanteenin jälkeen he pääsevät sieltä terveinä pois, mutta Michael on kaikkea muuta kuin kunnossa. Pian kaupungissa alkaa sarjamurhien ketju, joissa uhreilta puuttuu useita litroja verta ja huhut vampyyreistä alkavat kulkea mediassa.


Grimm


Grimm (2011-2017) on sarja, jossa Nick poliisina ja Grimminä selvittää murhia ja kaupungin outoja tapahtumia yhdessä poliisiparinsa kanssa. Hän joutuu kuitenkin huomaamaan että kaikki onkin paljon suurempaa kuin hän on osannut odottaa, kun ihmissudet ja muut taruolennot ovatkin totta.

Grimm on myös yksi niitä sarjoja joita ollaan miehen kanssa yhdessä katsottu ihan ekasta jaksosta lähtien. Sarja on todella koukuttava ja mielenkiintoinen ja näitäkin kausia löytyy Netflixistä, muistaakseni jopa kaikki. Me ollaan ostettu nämä suoraan dvd-hyllyyn ja katsottu niitä.


Teen wolf


Teen wolf (2011-2017) on yksi harvoista ihmissusisarjoista, joita olen katsonut. Heti ensimmäisen jakson jälkeen olin ihan koukussa sarjaan, onhan se ihan pirun hyvä.

Scott on teini, joka joutuu ihmissuden puremaksi ja muuttuu tämän johdosta itsekin sellaiseksi. Pian hän elää keskellä Beacon hillsin yliluonnollisia tapahtumia ja on itse niiden pääosassa. Sarjan edetessä mukaan astuu uusia hahmoja ja uusia yliluonnollisia kykyjä.


The order


The order (2019-) kertoo yliopiston opiskelija Jackista, joka liittyy salaseuraan. Kohta hän on mukana yliluonnollisessa maailmassa, jossa ihmissudetkin ovat totta.

Tämä sarja oli myös todella koukuttava ja nyt se saa jatkoa heti ensi vuonna. Olen niin kovasti odottanut, että kumpa tämä jatkuisi ja nyt se vihdoinkin tapahtuu.


The vampire diaries


Vampyyripäiväkirjat (2010-2017) on yksi parhaista vampyyrisarjoista, rakastuin tähän sarjaan heti ensimmäisen jakson katsottuani. Sarja on täynnä jännitystä ja romantiikkaa sitä janoaville.

Sarjassa seurataan Elenan elämää, kun hän rakastuu vampyyri Stefaniin. Stefanin veli yrittää kaikin keinoin tehdä elämän Mystic fallsissa mahdollisimman tukalaksi. Molemmat veljekset rakastuvat Elenaan, koska hän muistuttaa heitä heidän kauan sitten rakastamastaan naisesta.


The originals


Vampyyrien sukua (2013-) on Vampyyripäiväkirjojen spin-off sarja, jossa seurataan ihka ensimmäisten vampyyrien tarinaa. Neljä sisarusta ovat kaikki vampyyreja, mutta Klaus on myös puoliksi ihmissusi ja siksi heistä kaikkein vaarallisin, sarjassa seurataan kolmea heistä.

Sarja ei yllä läheskään vampyyripäinäkirjojen tasolle - koska Damon, mutta onhan tämäkin ihan huippuhyvä. Pidin Vampyyripäiväkirjoissa Klausista, joten on kiva seurata häntä toisen sarjan päähenkilönä.


Shadowhunters


Shadowhunters (2016-2019) on ehdottomasti katsomisen arvoinen Netflix sarja. Pidin paljon Shadowhunters kirjoista ja oli ihanaa saada katsoa sitä tv-sarjan muodossa. Sarjassa on paitsi jännitystä ja yliluonnollisuutta, myös ihanaa romantiikkaa hahmojen välillä.

Sarja kertoo juuri 18 vuotta täyttävästä Clarysta, joka alkaa nähdä omituisia asioita. Pian hän saa huomata olevansa yksi varjometsästäjistä, jotka metsästävät yliluonnollisia olentoja. Hän saa kuulla myös perheensä synkästä menneisyydestä. Clary rakastuu vampyyrimetsästäjä Jaceen, mutta rakkaus ei aina ole helppoa.


Stranger things


Paljon puhuttu ja kehuttu Stranger things (2016-). Kartettiin pitkään tätä kyseistä sarjaa, mutta sitten yhtenä iltana päätimme katsoa sarjan ekan jakson, jep koukussa oltiin. Will katoaa jäljettömiin ja hänen ystävänsä ja perheensä yrittävät tehdä kaikkensa saadakseen hänet takaisin.
Ystäväjoukko törmää telekineesiä osaavaan tyttöön, joka sanoo tietävänsä missä Will on. Pian he huomaavat olevansa keskellä yliluonnollisuuden vaarallista verkkoa, jossa pimeys haluaa heidät kaikki.


American horror story


American horror story (2011-) on taas yksi niitä sarjoja, etten oikeasti tiedä miksi katson sitä. Tämä on ihan pirun outo sarja, mutta silti se jostain syystä pitää minua otteessaan ja saa katsomaan kausia aina vaan eteenpäin. Kaksi tähän mennessä Suomessa julkaistuista kausista on ollut mielestäni sellaisia, että ovat suht normaaleja, mutta muut ovat niin outoja ettei mitään rajaa. Silti se vaan on yksinkertaisesti pakko katsoa, ehkä se on tuo outous joka viehättää ja siihen pystyy samaistumaan. :D

Kaikissa kausissa on siis aina uudet kujeet, eivätkä liity toisiinsa millään tavalla, joten periaatteessa on ihan sama missä järjestyksessä näitä katsoo. Myös näyttelijät ovat kaikissa kausissa pitkälti samat. Olen kaikki kaudet katsonut Netflixistä 8. kautta lukuunottamatta, tällä hetkellä kausia löytyy sieltä viisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuvailua: Öttömänkiäiset