perjantai 3. toukokuuta 2019

Lapsen kanssa: Satuhieronta

En tiedä kuinka tuttu tämä menetelmä on muille, itselleni se ei ollut tuttu, jos totta puhutaan niin en ollut koskaan ennen kuullutkaan. Törmäsin sattumalta netin kirjakaupassa satuhieronta kirjaan, kun selailin kaikkia lasten toiminnallisia kirjoja. Aloin lukea enemmän kyseisestä menetelmästä ja päädyin lainaamaan kirjastosta Sanna Tuovisen Satuhieronta kirjan.


Satuhieronnassa tarinat yhdistetään kosketukseen, esimerkiksi sadussa orava kiipeää puuhun, jolloin sinä kipität sormenpäilläsi lapsen selällä. Satuhieronnan pitäisi olla lasta rauhoittavaa ja parantaa lapsen ja aikuisen välistä yhteyttä ja luottamusta. Sen kerrotaan myös parantavan lapsen keskittymiskykyä. Satuhieronta on otettu myös lukemani mukaan monessa päiväkodissa osaksi työmenetelmiä. Lisää satuhieronnasta voit lukea täältä.

No miten satuhieronta toimi meillä? Ollaan nyt vasta muutaman kerran kokeiltu satuhierontaa, joten kaikki hyödyt eivät varmaan ole tulleet vielä esille. Tyttö ei alkuksi meinannut pysyä lainkaan paikoillaan, eikä sen puolen keskittynytkään satuun kun ei omalta kikatukseltaan pystynyt, mutta muutaman kerran jälkeen alkoi jo selvästi tottua satuhierontaan enemmän ja selvästi nautti satuhieronnasta ja on tullut tekemään mullekin välillä selkään "orava kipittää" juttuja, eli ainakin myönteisesti on tähän mennessä vastaanottanut menetelmän.

Suosittelen kyllä tutustumaan satuhierontaan ja lainaamaan kirjastosta kyseisen teoksen, siinä oli kattavasti tietoa satuhieronnasta ja sen hyödyistä, sekä mukana paljon lyhyitä satuja ohjeineen. Ja tietenkin niitä voi keksiä myös itse lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuvailua: Öttömänkiäiset