tiistai 30. huhtikuuta 2019

Rv34 ja sairaalakassin pakkaaminen

Nyt ollaan jo hyvällä loppusuoralla, nimittäin kuusi viikkoa enää laskettuun aikaan. Vatsakivut ovat alkaneet jo suureksi hämmästyksekseni helpottaa, enää niitä ei tule levossa niin paljoa, mutta liikkuessa kylläkin. Olimme muutama päivä sitten pelaamassa frisbeegolfia ja kyllähän sitä tarvitsi aika monta levähdystaukoa metsässä rämmiskelyn takia. Tällä kertaa kuitenkin pystyin pelaamaan loppuun asti, aikaa pelaamisen meni kylläkin melkein kolme tuntia, mutta onneksi ei ollut minnekään kiire. :D Selkäkivut puolestaan jatkuvat edelleen samanlaisina, niissä ei juuri helpotusta näy. Vatsa alkaa painaa jo sen verran, että myös yläselkä kipeytyy helposti. Onneksi ei ole enää pitkä aika että pääsee raskausoireista ja saa pienen vauvan syliin.

Vauvan liikkeet ovat tulleet todella voimakkaiksi ja Pöppiäinen ei ehdi juurikaan olla paikoillaan, vaan liikuskelee paljon kellon ympäri. Kyllä huomaa että alkaa elintila käymään vähän ahtaaksi kun vatsassa aina on iso kohouma jossakin kohtaa. Ei ainakaan tarvitse huolestua, että vauvalla olisi jokin huonosti liikkumattomuuden puolesta.

Neuvolassa tuli käytyä myös viime viikolla ja vauvan todettiin olevan todennäköisesti edelleen pää alaspäin, valmiina sukeltamaan. Seuraava ultra ja neuvola meneekin lääkärin loman vuoksi aika lähelle laskettua aikaa, nimittäin 3vk ennen. Saa nähdä tuleeko mitään ultraa enää. Viime ultrasta onkin aikaa jo 3kk, joten vauvan koosta ei ole minkään näköistä käsitystä, silloin hänen sen hetkinen painoarvionsa oli 380g. :D


Sairaalakassin pakkaaminenkin on jo ajankohtaista, koskaan ei tiedä milloin tulee lähtö sairaalaan. Toivottavasti en tällä kertaa tarvitse niin paljoa tavaraa mukaan kun toinen lapsi jo kyseessä, toivon siis että pääsen mahdollisesti jo seuraavana päivänä vauvan kanssa kotiin. Koskaan ei kuitenkaan voi tietää mitä tulemaan pitää, joten kassi vaan on pakattava. Sanoin jo miehellekin ettei saa enää päästää auton tankkia tyhjäksi, ettei ensimmäisenä tarvitse lähteä tankkaamaan autoa kun pitäisi lähteä synnyttämään. :D


Itselleni pakkaan mukaan vaihtovaatteita, hygieniatuotteita (dödö, hammasharja, pari kasvovoidetta), harjan ja ponnarin, tabletin ja laturin, liivinsuojia ja kirjan. Tekemistä on aina hyvä olla, jos sairaalassa joutuukin jostain syystä viettämään useita päiviä, vauva ei kuitenkaan ole hereillä 24/7, eikä sairaalassa itsessään ole kyllä ainakaan itselleni minkäänlaista puuhaa. Meikkejä en itse ota ollenkaan mukaan, mulle ei ole tärkeää näyttää miltään muulta kuin juuri synnyttäneeltä rähjäroopelta sairaalassa, voi olla että mieli kuitenkin muuttuu, olenhan nainen. :D Lisäksi mukaan tulee ne perus jutut, joita laukussa aina kannan mukanani, kuten kukkaro ja puhelin. Kameraa en ajatellut ottaa tällä kertaa ollenkaan mukaan, koska puhelimessa on niin hyvä kamera ja mies voi tarvittaessa ottaa sen mukaansa jollakin käynnillään.


Vauvaa varten puolestaan pakkaan muutamia vaatteita, viimeksi en ottanut kuin kotiinpaluu vaatteet mukaan, vaikka sairaalassa olisi saanut vauvalle laittaa omatkin vaatteet päälle. Nyt päätin ottaa mukaan muutamat ylimääräisetkin, varsinkin kun ei ole minkäänlaista tietoa minkä kokoinen tuleva prinsessa on. Neuvolakortti on myös tärkeää olla mukana, mutta sekin on kulkenut laukussani koko raskauden ajan, joten en sitäkään sairaalakassiin pakkaa. Viimeksi emme ottaneet lainkaan tutteja mukaan, mutta niitä olisi kyllä tarvittu. Tyttömme ei olisi mitään muuta tehnyt kuin ollut tississä kiinni 24/7, koska imemisen tarve oli niin suuri, vaikkei ruoka olisikaan maistunut. Kaikki yöt meni siis valvoessa, otin opikseni viime kerrasta ja varmuudeksi pakkaan myös keitetyt tutit tällä kertaa mukaan. Sairaalasta saa vaippoja sun muita vauvatarvikkeita, joita sairaalassaoloaikana vauva tarvitsee, joten mitään sellaisia en ota mukaan.

Mitä te olette sairaalakassiin pakanneet? Onko tullut otettua jotain, joka onkin osoittautunut turhaksi tai onko laukusta unohtunut jotain tarpeellista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuvailua: Öttömänkiäiset