tiistai 7. toukokuuta 2019

Askartelu: Äitienpäivä

Äitienpäivä lähestyy ja päätin taas tehdä tytön kanssa itse lahjat mummille, mammalle ja iso mummille. Näiden lisäksi oli ajatus vielä että tytö saa istuttaa pieneen ruukkuun itse kukat kaikille, mutta sopivia ruukkuja ei löytynyt mistään lähikaupoista ja nyt ei ole asiaa kauemmas, joten taitaa jäädä toteuttamatta, ellemme sitten vain osta isompia ruukkuja.


Äitienpäiväkortit ovat tietenkin kukka-aiheisia. Tarvikkeet ostin kaikki paikallisesta Tokmannista. Puiset kukat vain 0,75€/pss ja yhteen pussiin jäikin vielä kolme kukkaa. Niiden keskellä oli reikä, josta näkyi valkoinen kaksipuolinen teippi, mutta onneksi siellä oli myös pieniä tarrallisia helmiä, joten tyttö sai liimata ne peittämään kukan reiän. Silkkipaperista tyttö sai pyöritellä varren ja lehdet, aaltopahvista puolestaan nurmikon. Onnea -tarroja löytyi vielä paljon kotoa, joten niitä ei tarvinnut enää ostaa.


Nämä ovat kutistemuovista tehtyjä avaimenperiä, tein Sinellin tilauksen viime viikolla ja hain sen postista maanantaina. Sinellissä oli tarjolla kuvallisia kutistemuoveja, sekä tyhjiä arkkeja joihin saa itse piirtää haluamansa kuvan. Kuvat väritettiin, leikattiin ja niihin tehtiin reikä (itse käytin rei'ittäjää) ja sen jälkeen laitettiin 170 asteiseen uuniin. Ensin kuvat rypistyivät uunissa ja sen jälkeen suoristuivat takaisin, jolloin ne otetaan pois uunista. Kuvat pienenivät about 50%. Kun kuvat olivat jäähtyneet laitoin niihin kuminauhan ja tyttö sai pujottaa siihen helmiä, lopuksi avainrengas ja that's it, valmis. Söpöjä niistä tuli. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuvailua: Öttömänkiäiset