keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Reissuhaaveita koko perheen voimin

Matkakuume on jälleen kerran iskenyt, tai oikeastaan se ei ole PUolan reissun jälkeen ollut oikein poiskaan. Kävimme siis viime kesänä Gdanskissa ja se oli samalla mun ja miehen eka ulkomaanmatka ja lisää pitäisi päästä näkemään. On monia paikkoja, joissa haluaisin käydä ihan koko perheen voimin, mutta myös niitä paikkoja joissa olisi kiva käydä ihan vaan kaksistaan.

Itseä vähän arveluttaa miten reissu 3v villin tytön kanssa mahtaisi sujua, tyttö kun ei vierasta tai pelkää mitään niin miten sujuu lentomatka? Miten yleensäkkin koko lomareissu? Tuleeko matkasta vain harmaita hiuksia vai tuntuuko se myös lomalta? Kokeilemalla se tietenkin selviää. Olen ajatellut muutamia maita ja niistä yhden kaupungin, joissa olisi kiva päästä käymään ja lapsellekin olisi siellä tehtävää ja nähtävää.

Ruotsi: Tukholma

Kuva: Pixabay

Ruotsi ei taivu multa, eikä sen puolen mieheltänikään, mutta eiköhän sielläkin ihan englannilla toimeen tule. Tukholmassa tuntuu olevan lapsille paljon kaikkea, missä myös aikuisetkin viihtyvät.

Ensimmäisenä Junibackenin satumaailma, jossa pääsee tutustumaan Atrid Lindgrenin satuihin, tuttujen hahmojen ja ympäristöjen kera.
Tukholmassa sijaitsee myös Skansenin eläintarha, jossa pääsee tutustumaan pohjoismaiden eläimistöön, kuten susiin ja karhuihin. Samoja eläimiä löytyy kuitenkin myös Suomen eläintarhoista, joten kyseinen paikka ei ole aivan välttämätön, toki siellä riittää joka tapauksessa lapselle katsomista ja ihmettelemistä.
Myös trooppinen perhostalo Fjärilshuset ja sen yhteydessä oleva merimaailma Ocean kiinnostaisivat meidän neitiä aivan 100% varmasti, ja myös ainakin äitiä.


Saksa: Berliini

Kuva: Pixabay

Saksaa olen koulussa opiskellut viisi vuotta, mutta eipä kielestä jäänyt pitkälti mitään muuta päähän kuin "Du bist ein schwein" ja "Das auto ist weg", mutta niistä lausahduksista ei taitaisi olla matkalla mitään hyötyä. :D

Saksassa on lukemani mukaan paljon eläintarhoja ja akvaariomaailmakin löytyy, ja nämä löytyvät myös Berliinistä.
Mauerpark voisi olla myös käymisen arvoinen paikka sunnuntaisin, jolloin siellä järjestetään kirppari. Sieltä voi tulla eteen vaikka ja mitä mielenkiintoista, myös lapselle.
Myös puistoja löytyy jokalähtöön, joten tytölle riittäisi varmasti joka päiväksi jotakin matkan aikana.


Kreikka: Kreeta

Kuva: Pixabay

Myös pieni aurinkoloma voisi olla joskus paikallaan ja Kreikka vaikuttaisi ihan hyvältä vaihtoehdolta kyllä siihen hommaan. Täytyy myöntää etten ole sen paremmin perehtynyt mitä erilaisia nähtävyyksiä Kreetalla on, mitkä voisi lasta kiinnostaa, mutta jo pelkkä aurinkoranta saisi meidän tytön pään pyörälle ja varmasti saisi aikansa sielläkin hienosti kulumaan.

Tässä nyt kolme maata ja kaupunkia, jotka olen ensimmäisenä listannut muistiin, muitakin on vielä listattuna, mutta postailen niitä joskus myöhemmin.

Jos joku on käynyt joissain näistä paikoista niin vinkkejä ja käyntikohteita niissä saa suositella, josko sitä joskus tulisi varattua matka koko perheelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuvailua: Öttömänkiäiset