tiistai 7. tammikuuta 2020

Herkkusämpylät

O rakastaa yli kaiken leipoa kanssani ja haluaa aina osallistua kun kysyn tehtäisiinkö sämpylöitä, piirakkaa tai mitä ikinä mieleen tuleekaan. Muistan kuinka itsekin pienenä leivoin äidin kanssa sämpylöitä tai pullaa. Jääkaapin vierestä kaivettiin suuri irrallinen leivinlauta ja laitettiin retrolle keltaiselle keittiön pöydälle. Itselleni jäi näistä pienistä hetkistä paljon hyviä muistoja, ja haluan omienkin lasteni saavan muistella aikuisiällä, kuinka joskus leivottiin äidin kanssa.

Yhdeksi kestosuosikiksi on muodostuneet sämpylät, kuka nyt ei rakastaisi tuoreita sämpylöitä? Meillä ainakin katoavat parempiin suihin alta aikayksikön.


5dl kädenlämpöistä vettä
50g hiivaa
½rks suolaa
1rkl sokeria
n. 12dl vehnäjauhoja
½dl öljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää joukkoon suola ja sokeri. Lisää pikku hiljaa jauhoja ja alustuksen loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota vähintään 20min. Pyörittele sämpylät ja anna kohota pellillä liinan alla vielä 15min. Paista 225 asteessa 15min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuvailua: Öttömänkiäiset