torstai 13. kesäkuuta 2019

Tervetuloa maailmaan vauva!

Aiemmassa postauksessa kerroin kuinka jouduin jäämään osastolle lapsivesien mentyä, tuolloin ei vielä ollut supistuksia. Supistukset alkoivat la-su välisenä yönä ja voimistuivat ja tihenivät todella nopeasti. Tässä vaiheessa soitin myös isälle, että lähtee tulemaan takaisin sairaalalle, se on menoa nyt. Kun osaston lämpöpussit ja suihku ei auttanut enää oli aika siirtyä synnytyssaliin, ennen siirtoa olin 3cm auki ja siirron jälkeen 6cm.

Synnärillä helpotusta supistuskipuihin toi ilokaasu ja pyysin myöhemmin saada myös spinaalin. Anestesialääkäri yritti useita kertoja laittaa puudutetta, ainakn puolen tunnin ajan, mutta ei onnistunut jostain syystä sen laittamisessa. Sitten kätilö ja lääkäri suosittelivat kohdunkaulanpuudutetta ja päädyttiin kokeilemaan sitä, sitä ei kuitenkaan saatu enää kuin osittain laitettua ja vauvakin päätti tulla maailmaan ennen kuin puudute kunnolla tehosi. Tyttö syntyi 9.6 klo 7.53 rv39+5, mitoilla 3640g ja 51cm.


Eka yö oli todella rauhaton, eikä neiti meinannut millään nukkua. En tiedä johtuiko siitä että oli tosiaan ensimmäinen yö maailmassa, vai siitä että vaistosi ettei äiti oikein tykännyt viettää aikaa sairaalassa. Seuraavana päivänä vauvalla oli lääkärintarkastus, jossa todettiin kaiken olevan kuten pitääkin ja ilmoitin haluavani kotiin ja sinne me myös pääsimme. Seuraavana päivänä kävimme paikallisella lastenlääkärillä tarkastuksessa vauvan kanssa ja edelleen kaikki oli hyvin.


Kotona vauva on ollut huomattavasti rauhallisempi kuin sairaalassa, eikä nukkumisten kanssa ole ollut juurikaan oneglmia, päinvastoin, vauva nukkuu öisin todella hyvin, aivan kuten esikoinenkin aikoinaan. Esikoinen otti vauvan todella hyvin vastaan, eikä ainakaan näin alkuvaiheessa ei ole vielä havaittavissa minkäänlaista mustasukkaisuutta tai muutosta käytöksessä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuvailua: Öttömänkiäiset