torstai 16. toukokuuta 2019

On siis kevät!

Nyt se on täällä, nimittäin kevät! Puihin on tullut jo lehdet, ilmat on lämmenneet, olen ollut jo ekoja kertoja topilla ulkona kun ulkona on ollut yli +20 astetta lämmintä, meidän pihahommat on alkaneet, ulkona on valoista sekä myöhään illalla että aikaisin aamulla, linnut laulaa lurauttelee ja mitä vielä. Ulkona viihdytään yhä enemmän ja enemmän, eikä sisällä tule oltua enää niin paljoa kuin talvella, ja mikä parasta, ei tarvitse pukea itselle tai lapselle ihan hirvittävää määrää vaatetta päälle. Mä niin rakastan tätä aikaa vuodesta. <3


 Tyttö sai joululahjaksi sähköauton, jonka kanssa on nyt lumien sulettua päässyt myös ajelemaan pihalla. Sen kanssa pääsee kylläkin ajelemaan vain silloin kun iskä on kotona, äiti ei raskausvatsansa kanssa tahdo oikein pysyä perässä. :D Tytön mielestä ihan ykkösjuttu pihalla on nyt myös pyörällä ajaminen, kun sai synttärilahjaksi. Vielä on vähän hataraa menoa kun ei tunnu jaloissa olevan vielä niin hyviä lihaksia, mutta äkkiäkös ne vahvistuvat kun tykkää niin paljon polkea.



Päässä on pihan varalle jo vaikka ja mitä suunnitelmia, raskaus ei vain oikein edesauta niiden toteutumista, mutta onneksi mies on suostunut toteuttamaan jo paljon mun ideoitani. :D Kovatöisin niistä on meidän monta vuotta villiintynyt entinen pelto, jota ei ole luultavasti hoidettu sitten edellisen omistajan, ja ties kuinka kauan hänenkin jälkeen maa on ollut hoitamatta. Tämä pelto olisi tarkoitus saada siis nurmikoksi, mies on nyt ajellut sitä ruohonleikkurilla ja me tytön kanssa ollaan kerätty isompia kiviä pois ja tuhottu muurahaispesiä ja kiskottu pieniä mäntyjä maasta. Sanottakoon vielä että peltoala on todella iso, joten tämä haave vie kyllä aikaa. Tänne olisi tarkoitus rakentaa joskus myöhemmin grillikatos ja ostaa lapselle trampoliini (ja miksei äidillekin), jota ei tunnu saavan minnekään muualle kun muuten pihamme on sen verran epätasainen. Nykyinen pihamme tuntuu olevan niin täyteen ahdattu vaikkei täällä ole kuin keinu, liukumäki, hiekkalaatikko, leikkimökki, kanin ulkoaitaus, puutarhakeinu ja miehen "rojuja". :D Onko kellään muulla kokemusta rehevöityneen maapläntin muuttaminen nurmikoksi tai edes että muistuttaisi jotain muuta kuin viidakkoa?

Täytyy toivoa että peurat, kauriit ja hirvet viihtyvät pihallamme myös tämän muutoksen jälkeen, ja kyllä, asumme todellakin maalla. :D


Ja vielä yksi ihana asia kevääseen liittyen: syöminen ulkona. Rakastan ravintoloissa käyntiä, vaikkei sitä niin usein tulekaan harrastettua ja keväisin/kesäisin on niin ihanaa istua terassilla syömässä, tai miksei silloin tällöin ihan vaan muutamalla kavereidenkin kanssa. Kaikki maistuukin paremmalta auringon lämmössä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuvailua: Öttömänkiäiset