perjantai 12. huhtikuuta 2019

Lapsen kanssa: PääsiäisvalmistelujaMeillä on ryhdytty pääsiäisvalmisteluihin jo viime viikolla, kun kylvimme koko perheen voimin pääsiäisruohoa ja ostimme Tokmannilta narsisseja koristamaan keittiötä. Viime vuonna meidän pääsiäisruohot taisivat olla vasta itämisvaiheessa kun Pääsiäinen koitti, joten tänä vuonna ollaan ainakin ajoissa!

Tyttö tykkäsi yli kaiken kun sai kylvää Pääsiäisruohoa, katseltiin yhdessä netistä kuvia, millaiseksi se ruoho lopulta kasvaa ja sekös lisäsi intoa entisestään. Hienosti ne mullat ja siemenet, sekä pienet tiputkin aseteltiin alustoilleen. Nyt itse taas muistaa, ettei aina tarvitse keksiä mitään ihmeellistä ja erikoista, mitä voi yhdessä lapsen kanssa puuhailla. Suuri asia lapselle voi olla itselle niinkin perusasia kuin pääsiäisruohon kylväminen, lapset ovat kuitenkin niin vähän aikaa pieniä, että pitää muistaa ottaa kaikki ilo irti lapsuudesta. Oma arki on kuitenkin lapseni lapsuus ja haluan luoda meille paljon yhteisiä kivoja muistoja. Myös pienet hetket ovat tärkeitä.


Itse tykkään Pääsiäisestä, kun talven jäljiltä alkaa ilmestyä kauppoihin ja kotiin keltaisia ja vihreitä sävyjä, tietää että nyt se kesä oikeasti on tulossa. Valitettavasti olen pitkälti joka vuosi Pääsiäisen töissä, tänä vuonna saan kuitenkin viettää sen perheeni kanssa. Ainoa miinus on, että näillä näkymin mies on vuorostaan Pääsiäisenä töissä, sentään aamuvuoroissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuvailua: Öttömänkiäiset