perjantai 1. maaliskuuta 2019

Elämää eläinten kanssa

Meillä on aina ollut mieheni kanssa eläimiä, ensimmäisen oman lemmikkini ostin jo ala-asteella ja sen jälkeen meidän perheessä on aina ollut jokin eläin, yleensä koira.

Kun muutimme mieheni kanssa yhteen, 57 neliöiseen kerrostalo kaksioon, alkoi myös eläinlaumamme kasvaa pikku hiljaa. Parhaillaan meillä oli kolme kania, akvaario, kolme kääpiöhamsteria, syyrialainenhamsteri, hiiriä, koira, kissa ja lisko. Olikohan siinä kaikki? Ja kaikilla oli vieläpä oma häkkinsä. Voin kertoa, ettei tyhjää tilaa ollut enää paljoakaan minne niitä eläimiä olisi sijoittanut, ja kyllä niiden hoitoon ja niiden kanssa seurusteluun meni paljon aikaa.

Tällä hetkellä asumme omakotitalossa, jossa on rutkasti enemmän neliöitä kuin kerostalossa asuessamme, eikä eläinlauma ole läheskään noin suuri. Meidän perheestä löytyy kaksi koiraa, kissa, leopardigekko ja kani. Itse haluaisin lisää elämiä, mutta mies ei oikein lämpene ajatukselle että talo täyttyisi taas jos jonkinsortin karvaisesta ja karvattomasta kaverista. Tosin kolmannesta koirasta olemme keskustelleet ja rotujakin jo hiukan miettineet, mutta se ei ole ihan vielä ajankohtaista.


Ensimmäinen nykyisistä lemmikeistämme on pitkäkarvainen collie Rocca. Rocca on syntynyt vuonna 2011, eli herra täyttää tänä vuonna jo kahdeksan! Luonteeltaan rauhallinen ja aivan ihana perheenjäsen, joskin nyt vanhempana on alkanut välillä vähän äksyilemään, varsinkin meidän toiselle koiralle näyttää välillä omaa paikkaansa.


Leopardigekko Allu tuli meille n. 1kk Roccan jälkeen ja täyttää myöskin tänä vuonna kahdeksan. Alkuun Allu oli käsikesy, mutta iän myötä alkoi nappailla sormesta kiinni.


Romeo on syntynyt vuonna 2013 ja täyttää siis tänä vuonna kuusi. Herra on niin lauhkea kuin olla ja voi. Aluksi jännitti ottaa kissaa koiratalouteen, varsinkin kerrostaloon, mutta Rocca oli niin kiltti kaikkia lemmikkejämme kohtaan, että uskaltauduimme kuitenkin hankkimaan myös kissan. Alkuun Romeo ei tykännyt yhtään Roccasta, mutta äkkiä heistä tuli parhaat kaverukset.


Toisen koiramme - sileäkarvaisen collie Rockyn, otimme kun odotin esikoistamme. Mietimme paljon, miten Rocca suhtautuisi toiseen koiraan, kun itse oli saanut ennen kaiken huomiomme ja nyt sen pitäisi jakaa se jonkun toisen kanssa. Alkuun Rocca oli vähän hämmentynyt ja ärsyyntyneen oloinen, kun toinen oli koko ajan kimpussa, mutta äkkiä niistä tuli kaverit. Rocky on luonteeltaan toooooodella riehakas ja pentumainen edelleen, vaikka täyttääkin jo kolme. Ruoaksi maistuu myös kaikki ruoasta seiniin, oikeasti. Ollaan useampia kertoja paikkailtu meidän seiniä kun kaveri järsii niitä, ruokalistalla ovat myös kaikki huonekalut ja matotkin. :D


Viimeisimpänä on meidän Luca kääpiöluppa, joka muutti meille 2017. Luca täyttää tänä vuonna kolme vuotta. Luonteeltaan on arka vieraita kohtaan, mutta ei omaa perhettään. Taitaa olla myös mun ensimmäinen kani, joka ei ole järsinyt mitään kiellettyä. :D

Onhan tuo eläinten kanssa oleminen välillä yhtä hullunmyllyä ja kovaa siivoamista, mutta niinhän se yleensä perheenjäsenten kanssa on, ainakin meidän taloudessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kuvailua: Öttömänkiäiset